ACTUEEL

Schippers en Van Rijn bij begrotingsoverleg

Minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn, de twee bewindslieden voor Volksgezondheid, zijn maandagochtend aanwezig bij het coalitieoverleg over de begroting voor volgend jaar. Er is nog geen akkoord over extra geld voor de zorg.

"Over geld praten is altijd lastig”, zei Van Rijn bij binnenkomst bij het ministerie van Financiën voor het overleg waarbij ook premier Mark Rutte, minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem, vicepremier Lodewijk Asscher en de fractievoorzitters Halbe Zijlstra (VVD) en Diederik Samsom (PvdA) aanwezig zijn. “Eerst maar eens kijken of er geld is”, zei Zijlstra.

Begrotingsoverleg

Ook D66, ChristenUnie en SGP sloten zich maandag in de loop van de ochtend weer aan bij het overleg. Waar premier Mark Rutte vrijdag zei te verwachten dat er deze week een akkoord over het extra geld voor de zorg kan worden gesloten, waren de drie oppositiepartijn maandag voorzichtig. Voor een akkoord moet nog wel wat gebeuren, stelde D66-fractielvoorzitter Alexander Pechtold.

Besluitvorming

ChristenUnie-voorman Arie Slob gaf aan dat hij hoopte dat de positieve kijk van Rutte werkelijkheid wordt, liefst zo snel mogelijk. Slob: “Zorg is een van de grootste onderwerpen waar over wordt gesproken. Er moeten nu wel eens besluiten worden genomen.” Kees van der Staaij (SGP) hoopt dat maandag vooral “het totaalplaatje”  duidelijk wordt zodat duidelijk wordt en hij “kan zien wat er beschikbaar is”.

Extra geld zorg

De regeringscoalitie sprak vorige week ook al meermalen met de 'bevriende' oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP over extra geld voor de zorg. Partijen zijn het er over eens dat de overheveling van zorg van rijk naar gemeenten extra geld behoeft, om de overgang goed te laten verlopen, maar hoeveel en of dat voor enkele jaren genoeg is of structureel geld moet zijn, daarover is nog geen akkoord. PvdA en ChristenUnie willen het liefst 200 tot 250 miljoen euro structureel extra. VVD, D66 en SGP zijn er niet van overtuigd dat dat nodig is. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

14 april 2014

Skipr heeft deze reactie verwijderd.
Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog.
Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg.
Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.


Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 14-04-2014 23:48.

Top