ACTUEEL

Erasmus MC krijgt nieuwe toezichthouder

Erasmus MC krijgt nieuwe toezichthouder

Henk van Dalen is op 1 april 2014 door de minister van OCW benoemd tot lid van de raad van toezicht van het Erasmus MC. Hij volgt Hans Smits op die per 1 januari 2014 benoemd is tot voorzitter van de raad van toezicht van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR).

Van Dalen heeft sinds zijn studie in Rotterdam diverse functies bekleed op de terreinen human resources, research en development, en algemeen management. De laatste dertien jaar is hij werkzaam geweest als CFO en bestuurder van beursgenoteerde bedrijven, zoals DSM en TNT. Hij zal binnen de raad van toezicht van het Erasmus MC het voorzitterschap van de audit en compliance commissie (ACC) op zich nemen.

De overige vier leden van de raad van toezicht zijn voorzitter Cees Maas , Erik van den Emster, Thea Heeren en Iet van Albada-Kuipers. Leden van de raad van toezicht worden voor maximaal twee termijnen van vier jaar benoemd. Zowel de voorzitter als de leden worden benoemd door de minister van OCW, na afstemming met de minister van VWS.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top