ACTUEEL

Platform Vitale Vaten heeft nieuwe voorzitter

Wies Oldenkamp is de nieuwe voorzitter van het Platform Vitale Vaten. Zij volgt in deze rol Cor Spreeuwenberg op.

Oldenkamp is momenteel divisiemanager bij het Diakonessenhuis in Utrecht. Eerder was ze actief in verschillende managementfuncties binnen het UMC Utrecht. Ook was ze lid van de raad van toezicht van zorgaanbieder  Warande in Zeist.   

Hokjes-denken

In haar nieuwe rol wil zich sterk maken voor een geïntegreerde aanpak in de gezondheidszorg. “We moeten af van “hokjes-denken””, aldus Oldenkamp. “We moeten veel meer de patiënt zelf, zijn sociale context en een team van zorgverleners inzetten als het gaat om echt gezondheidswinst boeken. Mensen hebben vaak meerdere aandoeningen en met het alleen kijken vanuit één vakgebied komen we er niet. De kracht van het Platform Vitale Vaten is dat we met patiënten, een brede vertegenwoordiging van zorgverleners en beleidsmakers kijken naar de mogelijkheden om de gezondheidszorg te verbeteren.”

Het Platform Vitale Vaten is een samenwerkingsverband van 25 organisaties waaronder patiëntenorganisaties en beroepsverenigingen van zorgverleners. Ze zetten zich gezamenlijk in voor  een programmatische, patiëntgerichte aanpak van hart- en vaatziekten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top