ACTUEEL

Maagchirurg Scheper Ziekenhuis voor rechter

Voormalig maagchirurg Nick R. van het Scheper Ziekenhuis in Emmen staat dinsdag voor de rechtbank in Assen. Justitie beschuldigt hem van mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg.

De chirurg voerde tussen 2006 en 2009 maagverkleiningsoperaties uit in het Emmer ziekenhuis. R. werd in 2009 ontslagen toen bleek dat relatief veel patiënten complicaties hadden opgelopen of waren overleden.

Aangifte

17 patiënten en nabestaanden deden aangifte tegen de chirurg. Maar na onderzoek van 3 jaar is het slechts in één zaak tot vervolging gekomen: na een operatie in 2009 had R. een wondgaasje in de buikholte van een vrouw achtergelaten, die daarna doodziek werd.

Volgens justitie is in de andere gevallen geen of onvoldoende verband aangetoond tussen de operatie en het overlijden van patiënten of letsel, maar zei vorig jaar wel dat de uitkomst "buitengewoon onbevredigend en verschrikkelijk zuur is voor de slachtoffers".

Aansprakelijkheid erkend

Het Scheper Ziekenhuis wordt niet vervolgd. Dat heeft de afgelopen jaren in een onbekend aantal gevallen wel aansprakelijkheid erkend en geld uitgekeerd aan slachtoffers en nabestaanden. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top