ACTUEEL

Berlusconi moet werken in verzorgingshuis

De rechtbank in Milaan heeft de Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi dinsdag een taakstraf van 1 jaar opgelegd. Berlusconi gaat een jaar lang ten minste één dag per week werken in een verzorgingshuis. De Uepe, de dienst die voor de uitvoering van straffen buiten de gevangenis verantwoordelijk is, zal volgens het Italiaanse persbureau ANSA bepalen waar de oud-premier (77) zorgbehoevende ouderen gaat helpen.

Berlusconi is de eerste Italiaanse (oud-)premier die een taakstraf opgelegd heeft gekregen. Berlusconi had om een taakstraf gevraagd en aangegeven dat hij voor gehandicapten wilde werken. Hij denkt mensen met een handicap goed te kunnen motiveren. De Italiaanse justitie heeft de afgelopen dagen onderzocht of een taakstraf goed zou zijn voor de gehandicapten, omdat de oud-premier wordt bewaakt en waarschijnlijk veel journalisten willen zien hoe Berlusconi de gehandicapten bijstaat.

Taakstraf

De oud-premier werd vorig jaar definitief tot 4 jaar cel veroordeeld wegens belastingfraude. Het is in Italië ongebruikelijk dat mensen boven 70 jaar achter de tralies worden gezet. Het Openbaar Ministerie steunde vorige week Berlusconi's verzoek om een taakstraf.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top