ACTUEEL

'Apothekers weigeren soms euthanasiemiddelen'

Apothekers werken niet altijd mee met een arts die euthanasie wil uitvoeren. Soms weigeren ze de dodelijke middelen mee te geven, bijvoorbeeld vanwege hun geloofsovertuiging of omdat ze het niet eens zijn met de afweging van de arts. Dat meldt het NCRV-televisieprogramma Altijd Wat woensdag op basis van een eigen onderzoek.

Altijd Wat ondervroeg artsen van de Levenseindekliniek. Van de 19 artsen die reageerden hebben 10 te maken gehad met een apotheker die de middelen voor euthanasie weigerde.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

16 april 2014

De afweging om wel of niet mee te willen werken aan levensbeeindiging moet een vrije zijn. Laten de mensen die zo nodig euthanasie voorstaan a.u.b. niet zo narrow minded zijn. Want wie heeft de wijsheid in pacht? Waarom zou je een ander jouw opvatting willen opdringen?

Wanneer een apotheker geen voorstander is van euthanatica dan kan iemand toch simpel uitwijken naar de collega die er geen moeite mee heeft. Ook de artsen zijn altijd vooraf geinformeerd wie zich wel en niet wil inlaten met actieve levensbeeindiging.

Het recht van zelfbeschikking van de een mag nooit inbreuk maken op de vrijheden van iemand anders om er niet aan te willen meewerken.

Top