ACTUEEL

Minder mensen wisselden van zorgverzekeraar

Zo'n 1,1 miljoen Nederlanders zijn dit jaar van zorgverzekeraar gewisseld. Het aantal overstappers is daarmee gedaald van 7,2 procent in 2013 naar 6,5 procent in 2014. Dat hebben Zorgverzekeraars Nederland (ZN) en onderzoeksbureau Vektis woensdag naar buiten gebracht.

Begin januari publiceerden de twee organisaties al voorlopige overstapcijfers. Toen leek het erop dat 5,7 procent van de verzekerden van zorgverzekeraar was veranderd. Het percentage van 6,5 is definitief. Verschillende vergelijkingssites voorspelden eind vorig jaar nog dat een recordaantal mensen zou overstappen.

 Onderzoeksinstituut Nivel en de verzekeraars VGZ en Univé gaven eind december echter al aan dat minder Nederlanders leken over te stappen. (ANP / Skipr)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

16 april 2014

Mooi. Als ze dan meteen even willen ophouden met dat kennelijk nutteloos uitgeven van betaalde zorgeuro's aan reclame scheelt dat weer 570 euro (per verzekerde!!!). Bovendien vraag ik mij steeds meer af waarom zij letterlijk op miljarden (!) inmiddels door u en mij betaalde premie blijven zitten die ze in kas hebben en toch steeds maar weer premie's verhogen en ziekenhuizen afknijpen en om laten vallen. Waarom moeten die reserve's nog hoger. Ze hebben al een liquiditeit van ik meen ruim 200%. Daar kan elke willekeurig bedrijf zijn vingers bij aflikken

De Bekker

17 april 2014

Reactie #1 klinkt erg spannend. Nutteloze reclame uitgaven zouden 570 euro per verzekerde bedragen. Sorry, maar met 17 miljoen Nederlanders komt dat op een slordige 10 miljard euro. Hou toch op zeg.

Waar ik mij over verbaas, is dat IEDER JAAR de vergelijkingssites over elkaar heen buitelen en stuiteren dat "we dit jaar een recordaantal overstappers krijgen", en dat nu al meerdere jaren in de praktijk reuze meevalt. Zouden deze sites er een belang bij hebben om ons allemaal nerveus te maken? Niet meer aan meedoen, die gekte.

Top