Finance

‘Ziekenhuis, ga op tijd met de bank praten’

Ziekenhuizen die in de problemen komen door het uitblijven van de goedkeurende verklaring bij de jaarrekening, moeten op tijd met hun bank gaan praten.

Dit zegt Anja van Balen, sectorbanker zorg ABN AMRO, tijdens de Skipr masterclass Finance. “Geef de bank de brief van de accountant en geef daarbij aan wat het minimumscenario is. En zorg ook voor een goede prognose voor volgend jaar. Dring aan op overleg tussen de bank en de zorgverzekeraar.”

Rood

Van Balen geeft aan dat de banken weliswaar niet om de verklaring heen kunnen, maar dat ze er niet op uit zijn om ziekenhuizen te sluiten. “De bellen gaan op rood, het is tijd voor een oplossing.”

2 Reacties

om een reactie achter te laten

sloot

24 april 2014

Beste Anja,

Zie onderstaand je citaat: wellicht bedoel je het niet zo..

Geef de bank de brief van de accountant en geef daarbij aan wat het minimumscenario is. En geef ook een goede prognose voor volgend jaar en dring aan op overleg tussen de bank en de zorgverzekeraar.”

Let op het woordje geef.........

Anoniem

25 april 2014

Skipr heeft deze reactie verwijderd. Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog. Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg. Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.

Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 27-04-2014 00:21.

Top