ACTUEEL

Mogelijk vervalste kankermedicijnen in omloop

Er is mogelijk een vervalst kankermedicijn in de omloop. Daarvoor waarschuwt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) donderdag.

De waarschuwing wordt in heel Europa uitgedaan, nadat dieven in Italië de hand hebben weten te leggen op een lading van verpakkingen van het medicijn Herceptin. Volgens een woordvoerster van de IGZ gaat het om een heel kostbaar medicijn, waarvan de prijzen kunnen oplopen tot 1000 euro per flesje.

De gestolen verpakkingen zouden met een vervalste inhoud weer op de markt gebracht zijn in Europa. Voor zover bekend zijn er in Nederland nog geen enkele van deze vervalste medicijnen opgedoken. Er is wel uit voorzorg een aantal verpakkingen uit de handel gehaald met bepaalde nummering. “Maar daarin zaten geen vervalsingen”, aldus een woordvoerster van de inspectie. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

27 april 2014

Skipr heeft deze reactie verwijderd. Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog. Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg. Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.

Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 27-04-2014 23:55.

Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 27-04-2014 23:56.

Top