ACTUEEL

'Kwart minder verzorgingstehuizen moet sluiten'

Door de hervormingen in de langdurige zorg worden zeshonderd verzorgingstehuizen met sluiting bedreigd. Dat concludeert adviesbureau Berenschot op basis van nieuwe berekeningen. Dit zijn er 200 minder dan het adviesbureau vorig jaar voorzag.

Volgens Berenschot komt het verschil tussen achthonderd en zeshonderd door het vorige week gesloten zorgakkoord. Dankzij dit akkoord blijft er meer geld beschikbaar  voor verzorging.

Staatssecretaris van Volksgezondheid Martin van Rijn (PvdA) liet in een debat  met de Tweede Kamer  weten dat hij verwacht dat een kleine 200 zorglocaties de deuren moeten sluiten, ongeveer een toende van het landelijke totaal. Uit de cijfers vann Berenschot blijkt dat inmiddels 11 ouderenzorglocaties zijn gesloten. Van nog eens 50 andere locaties is de sluitingsdatum bekend. Via een speciale website het Berenschot samen met de NOS de komende maanden het aantal sluitingen bij.

 

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Schulte

25 april 2014

Berenschot neemt hier een risico, want zorgbestuurders zullen alles uit de kast trekken om locaties die niet geheel verouderd zijn open te houden.

De kans is groot dat de stas daarom gelijk krijgt, en dat de locaties die worden gesloten ook ernstig verouderd blijken.

Als Berenschot toch gelijk krijgt, dan heeft het wel kuddo's gewonnen door haar nek uit te steken. Dat is ook wel weer te waarderen.

Top