Finance

CZ: Kosten zorgverzekering stijgen in 2010

De zorgverzekering wordt volgend jaar duurder, tot wel een tientje per maand. Dat zegt CZ-topman Mike Leers in Sp!ts. De premie zal met name stijgen door bezuinigingen van de overheid.

Zorgkosten stijgen

Bovendien stijgen de kosten in hun algemeenheid door ontwikkelingen in de zorg als de vergrijzing, de toename van het aantal chronisch zieken en technologische ontwikkelingen, aldus CZ. Ook kan de grieppandemie de zorgverzekering iets duurder maken, zo bevestigde een CZ-woordvoerster vrijdag een bericht in Sp!ts.

ZN: 'Verhoging basispremie nog onzeker'

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) vindt het nog te vroeg om uitspraken te doen over een eventuele verhoging van de basispremie. "Dat hangt vooral af van de Zorgnota van de overheid die op Prinsjesdag verschijnt", aldus een woordvoerder van ZN. "Maar het kan zijn dat zorgverzekeraars al kijken naar de rekeningen die binnenkomen en op basis daarvan een schatting maken."

ZN denkt niet dat de grieppandemie een belangrijke rol gaat spelen bij een eventuele verhoging van de basispremie. “De bestrijding van infectieziekten wordt niet betaald uit de basisverzekering. Maar mochten er heel veel mensen ziek worden en ziekenhuis- en huisartsenbezoeken moeten afleggen, kan dat wel een kostenverhogend aspect zijn.'' (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top