ACTUEEL

Nederlanders willen zelf zorgverlener kiezen

Bijna alle Nederlanders willen zelf hun zorgverlener kunnen kiezen. De zorgverzekeraar mag deze keuze niet beïnvloeden. Driekwart van de Nederlanders wil deze keuzevrijheid niet opgeven, zelfs niet als de zorgpremie met acht euro per maand daalt.

Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van VvAA, ledenorganisatie en dienstverlener voor  zorgprofessionals. Het onderzoek is verricht door Annalise, market intelligence, in samenwerking met SSI.

Zelf kiezen

Nederlanders zijn zelf goed in staat om een zorgverlener te kiezen. Uit het onderzoek van VvAA kan worden geconcludeerd dat bijna tweederde van de respondenten zorgverzekeraars niet beter geschikt acht om de kwaliteit van zorg te beoordelen dan zijzelf. Ook vindt men het onacceptabel als zorgkosten van een zorgverlener naar keuze niet worden vergoed.

Afschaffen

Het onderzoek is uitgevoerd in het licht van de plannen van het kabinet-Rutte om de keuzevrijheid in de zorg af te schaffen. De VvAA stuurde eerder deze maand een brief aan de Tweede Kamer om aandacht te vragen voor het behoud van de vrije artsenkeuze. Ook is de vereniging een petitie gestart. 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

De Vries

25 april 2014

Skipr heeft deze reactie verwijderd. Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog. Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg. Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.

Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 27-04-2014 00:27.

Top