ACTUEEL

iPad voor patiënten in Westfriesgasthuis

De televisietoestellen op de verpleegafdelingen van het Westfriesgasthuis in Hoorn maken voor het einde van de zomer plaats voor iPads. Op de dialyseafdeling van het ziekenhuis zijn de tablets begin deze maand als eerste ingevoerd.

De iPad moet patiënten van alle mediavormen voorzien: televisie, spelletjes, films, kranten en tijdschriften. Ook informatie over het ziekenhuis en de afdeling waar patiënten zijn opgenomen is via de iPad te lezen. “We willen hiermee een ziekenhuisopname zo aangenaam mogelijk maken. Daarom staan er vooral veel leuke apps op en kun je ook skypen”, aldus bestuursvoorzitter Arno Timmermans.

Beveiliging

Het Westfriesgasthuis heeft ook gedacht aan de beveiliging van de iPads. Er gaat een alarm af op de tablets als deze te ver ‘op reis’ gaat binnen het ziekenhuis. Tegelijkertijd ontvangt de bewaking een melding. Bovendien zijn de iPads buiten het ziekenhuis niet bruikbaar.

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

25 april 2014

Ben benieuwd wat dit gaat doen voor de CQ-Index van dit ziekenhuis.

Anoniem

25 april 2014

Totdat de iPads defect raken. Pas mijn MacBook Pro van nog geen anderhalf jaar oud die er zomaar mee stopte. Scherm op zwart. Kon 650 euro ophoesten want Apple is nog steeds een bedrijf waarbij je hun garantie kan kopen voor 300 euro maar zich niks aantrekt van in de hele EU geldende wetgeving terzake van de te verwachten levensduur van een zeer dure laptop die minimaal 5 jaar bedraagt.
Het ziekenhuis is oerdom als men de televisie wegdoet. Veel ouderen willen helemaal niks met computers te maken hebben. Leuke apps misschien voor de jeugd maar de bulk is nog steeds de gepensioneerde groep!
Maar verwacht niet dat er geluisterd wordt! Managers worden onder tafel door Apple in de watten gelegd. Maar als het mis gaat geeft Cupertino niet thuis.
De manager is zeker de gevierde vernieuwer?
Weer een heel ziekenhuis verloren aan de social network gekte die alleen maar bakken met geld kost ( denk aan een speciale app- manager!!)

Anoniem

25 april 2014

Skipr heeft deze reactie verwijderd. Skipr stelt als voorwaarde aan reacties op deze website: u reageert op de inhoud van het betreffende bericht of blog. Niet op andere onderwerpen of publicaties van derden. Aanvallen op personen, diskwalificaties en kwetsende reacties verwijderen we zonder overleg. Hinderlijk achtervolgen van personen staan wij niet toe. Voor wie volhardt in het plaatsen van beschuldigingen, sluit Skipr de toegang tot de reactiemogelijkheid af.

Dit bericht is bewerkt door de beheerder op 27-04-2014 00:20.

Top