ACTUEEL

Pfizer bevestigt interesse in AstraZeneca

Farmaceut Pfizer heeft bevestigd dat het belangstelling heeft in een overname van zijn Britse branchegenoot AstraZeneca. Het Amerikaanse concern liet maandag weten in januari AstraZeneca al te hebben benaderd, en op 26 april opnieuw een voorstel te hebben gedaan om de gesprekken weer op te pakken.

Pfizer wilde in januari 46,61 pond per aandeel betalen voor AstraZeneca, in totaal bijna 59 miljard pond (ruim 71 miljard euro), zo gaf het maandag aan. De Britten waren toen echter niet gediend van de toenadering. Nu zouden de Amerikanen volgens ingewijden een hernieuwd voorstel hebben waarmee ze naar buiten willen treden. Pfizer heeft circa 70 miljard dollar aan cash liggen, dat het bedrijf graag voor overnames wil inzetten.

Geen commentaar

AstraZeneca had een marktwaarde van circa 51,5 miljard pond, ruim 62 miljard euro, voordat de interesse van Pfizer bekend werd. Maandag maakte de koers van het aandeel van het farmacieconcern op de beurs in Londen een sprong van ruim 12 procent. Het Britse bedrijf zei maandag de verklaring van Pfizer te bestuderen en wilde verder geen commentaar geven.

Verbaasd

Analisten reageerde de afgelopen tijd verbaasd op de keus van Pfizer voor AstraZeneca. Het Britse bedrijf zou veel te lijden hebben, ook in de nabije toekomst, van het aflopen van patenten op zijn medicijnen. (bron: ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top