ACTUEEL

'Martini vreest Groningse ziekenhuiskolos'

'Martini vreest Groningse ziekenhuiskolos'

Hans Feenstra, bestuursvoorzitter Martini Ziekenhuis, heeft in een brief aan de Autoriteit Consument en Markt (ACM) zijn bezorgdheid geuit over de samenwerking tussen het UMCG en de Ommelander Ziekenhuis Groep (OZG).

De Ommelander Ziekenhuis Groep is al geruime tijd bezig met de nieuwbouw van een ziekenhuis in Scheemda ter vervanging van de huidige locaties in Delfzijl en Winschoten. De financiering voor de nieuwbouw is nog niet rond, waardoor de nieuwbouwplannen vertraging oplopen. Uit gesprekken van de OZG met diverse banken is gebleken dat de huidige ontwikkelingen in de zorg en de financiering daarvan, banken voorzichtig maakt. Daarom zoekt de OZG nu naar een alternatief voor de financiering.

Het UMCG is nu samen met zorgverzekeraar Menzis bezig om de financiering voor de nieuwbouw van de OZG in Scheemda rond te krijgen. Een constructie die in strijd zou zijn met de functie van het UMCG als zorgaanbieder.

Opdracht

Volgens Het Dagblad van het Noorden schrijft Feenstra dat het niet de opdracht is van een academisch ziekenhuis om geld te stoppen in een streekziekenhuis voor de financiering van basiszorg.  Feenstra zou bang zijn dat het UMCG veel te groot wordt door de samenwerking. Een woordvoerder van het ziekenhuis bevestigt dat de brief is verstuurd, maar wil verder niet ingaan op de inhoud.

Kennisgeving

Het UMCG heeft het versturen van de brief voor kennisgeving aangenomen.  Woordvoerder Marjolein Boogaards van het UMCG meldt dat bestuursvoorzitter Jos Aartsen niet ‘woest’ is, zoals het DvhN meldt. "Maar we kennen de inhoud van de brief niet en kunnen er dus ook niet op reageren". Het ziekenhuis gaat volgens haar gewoon verder met de samenwerkingsplannen om zo de zorg  in Oost-Groningen te kunnen blijven garanderen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top