HRM

'Zorg meest aantrekkelijk om in te werken'

'Zorg meest aantrekkelijk om in te werken'

Ondanks de vele ontwikkelingen in de zorg blijkt de zorgsector de meest aantrekkelijke sector om in te werken. Dit blijkt uit het jaarlijkse werkgever imago-onderzoek van Randstad onder 13.501 mannen en vrouwen tussen 18 en 65 jaar.

Het onderzoek geeft inzicht in wat voor werknemers de belangrijkste aspecten in een baan zijn en welke werkgevers en sectoren hier hoog op scoren. 37 Procent van de ondervraagden geeft aan dat de zorg voor hen de meest aantrekkelijke sector is.

Baaninhoud

De zorgsector scoort in het onderzoek vooral hoog op ‘interessante baaninhoud’. Ook staat de zorg onder de respondenten bekend als sector met goede carrièremogelijkheden en een goede werksfeer.

Werkgevers

Ook werkgevers komen goed uit de bus. Vier ziekenhuizen staan in de top 10 van non-profit bedrijven. Het AMC, het Antonius Ziekenhuis, het LUMC en het Erasmus MC staan op nummers drie, vier, zes en acht in de top tien meest aantrekkelijke werkgevers.

Winnaars

Randstad laat het imago-onderzoek al veertien jaar ieder jaar uitvoeren. Het onderzoek onder andere de basis voor de Randstad Award, de jaarlijkse prijs voor de meest aantrekkelijke werkgever van Nederland; gekozen door het Nederlands publiek. De winnaars van dit jaar waren Philips en TNO.

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top