ACTUEEL

AMC helpt Curaçao met oncologische zorg

Het AMC gaat samenwerken met het Sint Elisabeth hospitaal op Curaçao om de oncologische zorg op het Antilliaanse eiland te verbeteren. De twee zorginstellingen hebben daartoe maandag een intentieverklaring getekend.

Volgens Kees Punt, hoofd Medische Oncologie in het AMC, is deze samenwerking van belang om de oncologische zorg voor volwassen patiënten op Curaçao te optimaliseren door afstemming met de meest recente inzichten. Waar nodig kunnen patiënten naar het AMC worden verwezen voor verdere behandeling. Ook levert de afdeling Radiotherapie een bijdrage met behulp van e-consulten. In de toekomst kunnen beelden worden uitgewisseld en kan het AMC helpen bij het plannen van de behandeling.

Basis- en topklinische zorg

Het Sint Elisabeth Hospitaal in stadsdeel Otrobanda van Willemstad is een algemeen ziekenhuis dat werkt voor de Curaçaose gemeenschap, maar verleent ook zorg aan patiënten van de overige Antilliaanse eilanden, Aruba en de wijdere regio. Het ziekenhuis is een centrum voor basis- en topklinische zorg. Onderwijs en wetenschappelijk onderzoek vormen een belangrijk onderdeel van het werk van het ziekenhuis.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top