Tech

Medische innovaties sneller bij patiënt

Roche en EATRIS gaan samenwerken om producten met een therapeutische of diagnostische meerwaarde sneller hun weg te laten vinden naar patiënten.

De samenwerking, die op 1 mei 2014 officieel van start gaat, geeft het Europese netwerk van EATRIS toegang tot het Expanding the Innovation Network (EIN) van Roche. Bij EATRIS zijn zeventig academische instellingen in acht landen aangesloten, waaronder vrijwel alle UMC’s in Nederland.

Patiënt

Het principe van het wereldwijde EIN-programma van Roche is het combineren van de ideeën en kennis van Roche met het innovatieve potentieel van toonaangevende academische wetenschappers, met als doel medische innovaties sneller naar de patiënt te brengen.

Potentie

Dankzij het partnership wordt het gemakkelijker om doorlopend te beoordelen of onderzoeksprojecten van academische instellingen uit het netwerk van EATRIS de potentie hebben om door Roche verder te worden ontwikkeld tot een innovatief geneesmiddel voor een onopgelost medisch probleem.

Toegevoegde waarde

"De overeenkomst met Roche EIN markeert het eerste partnerschip met een van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld. Beide partijen versnellen hiermee hun toegang tot baanbrekend onderzoek waardoor nieuwe producten sneller ontwikkeld worden en voor patiënten beschikbaar zijn", aldus Giovanni Migliaccio, Scientific Director van EATRIS. “Toegang tot de middelen en kennis van Roche brengt een aanzienlijke toegevoegde waarde voor de effectiviteit van wetenschappelijk onderzoek.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top