ACTUEEL

Vier ziekenhuizen sluiten aan bij CPCT

Het VU Medisch Centrum, UMC Groningen, AMC en Meander Medisch Centrum sluiten zich aan bij het Center for Personalized Cancer Treatment (CPCT). Daarmee komt het aantal ziekenhuizen dat samenwerkt op het gebied van wetenschappelijk onderzoek naar gepersonaliseerde kankerbehandeling op zeven.

De intensieve samenwerking tussen de Nederlandse kankercentra op het gebied van DNA onderzoek is in 2010 gestart door drie grote kankercentra in Nederland (UMC Utrecht, Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis en Erasmus MC Kanker Instituut). Met de aansluiting van andere ziekenhuizen kan het CPCT haar onderzoeksactiviteiten uitbreiden. Het doel van het CPCT is om uiteindelijk elke patiënt een gepersonaliseerde behandeling tegen kanker aan te kunnen bieden, die gebaseerd is op de genetische eigenschappen van de tumor van de patiënt.

Financiering

Het CPCT werkt aan een landelijke netwerk door aansluiting van alle academische medische centra en zoveel mogelijk topklinische ziekenhuizen. Financieel wordt dit mogelijk gemaakt door structurele ondersteuning van Barcode for Life en diverse subsidiegevers, waaronder het Nuts Ohra Fonds en KWF Kankerbestrijding.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top