ACTUEEL

Ziekenhuis doet aangifte tegen schrijver spookbrief

De raad van bestuur van Ziekenhuis Gelderse Vallei doet aangifte tegen de schrijver van een spookbrief die uit naam van de cliëntenraad van het ziekenhuis is geschreven. De brief heeft als titel: ‘Ziekenhuis ontslaat medewerkster die terminale patiënten besteelt'.

In de brief wordt melding gemaakt van het ontslag van een vrouw die terminaal zieke patiënten begeleidt en hen helpt met “de daarbij behorende testamentaire werkzaamheden.” Zij zou kostbaarheden en geld onttrekken aan de boedel en over laten maken naar haar eigen stichting.  De bewuste brief verscheen dinsdag onder andere op Geenstijl.

Nooit ontvangen

De raad van bestuur van het ziekenhuis stelt in een verklaring dat zij de brief nooit heeft ontvangen en dat de genoemde afzender de brief niet heeft geschreven. En er kloppen nog meer zaken niet. “De brief heeft niet het juiste logo, stijl en inhoud om van de Cliëntenraad van het ziekenhuis te kunnen zijn. De inhoud is onsamenhangend en klopt niet met de realiteit: de functie van de ‘medewerkster’ bestaat niet, het ziekenhuis heeft geen ‘testamentair executeur’, etc. etc.” aldus de raad van bestuur in de verklaring. De raad van bestuur distantieert zich van de inhoud van de brief en betreurt het feit dat de genoemde namen van personen zijn die er niets mee te maken hebben.

Dagblad De Gelderlander stelt dat het vermoedelijk gaat om een persoonlijke hetze tegen de vrouw en haar gezin. In een reactie tegenover De Gelderlander stelt de dochter van de vrouw wel een idee te hebben waar de brief vandaan komt, maar daar wil ze verder niets over zeggen. Of de familie aagifte gaat doen is nog niet duidelijk.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top