ACTUEEL

Kort geding Jeugdzorg en Heertje uitgesteld

Het kort geding van Bureau Jeugdzorg Amsterdam tegen publicist Arnold Heertje is uitgesteld. De advocaat van Heertje wil een nieuwe rechter, omdat de rechter had besloten de zaak achter gesloten deuren te voeren zonder Heertje te polsen.

De wrakingskamer kwam donderdag bijeen en doet vrijdagmiddag uitspraak over het wrakingsverzoek van de advocaat, meldde een woordvoerder van de rechtbank in Amsterdam.

Identiteit

In het kort geding wil Bureau Jeugdzorg eisen dat Heertje in zijn columns zwijgt over de identiteit van twee gezinsmanagers. Volgens de instantie lijden de medewerkers schade als Heertje in zijn columns hun namen noemt. Een woordvoerster van Bureau Jeugdzorg verwacht dat beide partijen elkaar volgende week opnieuw treffen.

Heertje: "Ik wil het kort geding graag in de openbaarheid voeren. Bureau Jeugdzorg wil procederen achter gesloten deuren. De rechter heeft het verzoek van Jeugdzorg ingewilligd zonder mij te raadplegen. Daar heb ik me vandaag tegen verzet, ik ben daarover immers niet gehoord." (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top