Finance

Winst Menzis valt terug

Zorgverzekeraar Menzis heeft vorig jaar een winst behaald van 126 miljoen euro, bijna 90 miljoen euro minder dan het resultaat van 215 miljoen euro dat een jaar eerder in de boeken ging. Dat blijkt uit het vrijdag gepubliceerde jaarverslag van het verzekeringsconcern.

De winstval komt voornamelijk doordat Menzis minder geld verdiende met zijn zorgverzekeringen. Winsten van de afgelopen jaren zijn gebruikt om de premie voor het tweede jaar op rij te verlagen. Voor 2013 is daarvoor 50 miljoen euro gebruikt. Voor de premie van 2014 is daaraan 170 miljoen euro besteed. Daardoor kon de premie voor dit jaar met ruim 10 euro per maand omlaag, aldus de verzekeraar. 

Menzis is een coöperatie zonder winstoogmerk. De zorgverzekeraar telde eind vorig jaar ruim 2,1 miljoen verzekerden. Dat waren er 70.000 meer dan eind 2012. De totale premieomzet van Menzis bedroeg vorig jaar ruim 5,5 miljard euro. (ANP)

2 Reacties

om een reactie achter te laten

Glenn Mitrasing

2 mei 2014

En ondertussen voeg Menzis ruim 100 miljoen haar haar toch al veel te hoge vermogen van 1200+ miljoen.

J. Sessink

5 mei 2014

Het is toch ook niet nodig om jaar op jaar winst te maken??? Vorig jaar zoveel winst en dat moet dan elk jaar worden overschreden? Dan kunnen ze nog meer gouden handdrukken weggeven voor mensen die de bedrijven verlaten bij het falen van hun werk. Ik ben blij dat ik het als gezin eind van het jaar gehaald heb zonder schulden.

Top