ACTUEEL

Dodental MERS-virus in Saoedi-Arabië loopt op

Het dodental als gevolg van het MERS-virus is zaterdag opgelopen tot 109. In Saoedi-Arabië zijn opnieuw 25 besmettingen met het Middle East Respiratory Syndrome (MERS) geconstateerd en dit aantal neemt toe, meldt het Ministerie van Gezondheid van Saoedi-Arabië.

Het gaat om negen besmettingen in de hoofdstad Riyad, tien in Jeddah, vier in Mekka en twee gevallen in Medina. In totaal zijn 396 mensen met MERS gediagnosticeerd met de ziekte, een variant van de dodelijke longaandoening SARS.

Verspreiding

Vrijdag dook het gevaarlijke longvirus op in de Verenigde Staten. Een reiziger die van Saoedi-Arabië via Londen naar Chicago vloog, werd na onderzoek in het ziekenhuis in quarantaine geplaatst. Sinds het virus 2 jaar geleden voor het eerst de kop opstak, zijn er onder meer in Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië en Griekenland besmettingen geconstateerd.

Uit onderzoek is gebleken dat dromedarissen de bron zijn van het virus. Onbekend is hoe het virus van dier naar mens kan worden overgedragen. Ook de besmetting van mens naar mens is nog onduidelijk. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top