HRM

Ontslaggolf treft hoorzorg

Hoorzorgwinkels hebben sinds de invoering van het nieuwe vergoedingsstelsel al 250 medewerkers ontslagen. Dat meldt Het Financieele Dagblad.

Daarnaast klagen bedrijven als Schoonenberg Hoorcomfort en Beter Horen over miljoenenverliezen, verschraling van het aanbod en mindere dienstverlening, zo meldt het FD op basis van gesprekken met  directeuren van enkele hoorzorgketens.

Machtsverschuiving

Schoonenberg,  met 200 winkels één van de grootste aanbieders van hoortoestellen, zag de omzet vorig jaar met 39 procent kelderen, goed voor een verlies van 8 miljoen euro. “Er is sprake van een machtsverschuiving naar de zorgverzekeraars”, aldus directeur Marcel Wanna tegenover het FD.
Concurrent Beter Horen heeft vergelijkbare resultaten geboekt. Directeur Peter Peters waarschuwt in het FD voor “de continuïteit van de gehele bedrijfstak”.

De prijs van een hoortoestel is sinds de invoering van het vergoedingssysteem -mede door de intrede van prijsvechters uit de optiekbranche zoals Specsavers en Hans Anders- met meer dan 30 procent gedaald. Voor dit jaar voorzien de hoorzorgwinkels opnieuw tientallen ontslagen.

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top