ACTUEEL

'Pfizer werkt aan hoger bod op AstraZeneca'

De Amerikaanse farmaceut Pfizer werkt aan een verbeterd overnamebod op de Britse branchegenoot AstraZeneca, nadat twee eerdere voorstellen waren verworpen. Dat meldden ingewijden rond de zaak.

Naar verluidt wil Pfizer het bod verhogen en een groter deel in contanten bieden. Het laatste bod waardeerde AstraZeneca op ruim 63 miljard pond (bijna 77 miljard euro), waarvan bijna een derde uit cash en de rest uit aandelen bestaat. Mocht het nieuwe bod ook worden verworpen door het bestuur van AstraZeneca, dan overweegt Pfizer zich direct tot de aandeelhouders te wenden. Op dat moment is er sprake van een vijandige overnamepoging.

Hoorzittingen

Waarschijnlijk wacht Pfizer met zijn nieuwe bod tot de hoorzittingen in het Britse parlement over de geplande overname deze week achter de rug zijn. Bij die hoorzittingen zullen de bestuursvoorzitters van Pfizer en AstraZeneca uitleg geven aan het Britse parlement.

Pfizer liet dinsdag in een verklaring weten dat het een aantrekkelijk bod heeft gedaan op AstraZeneca. Volgens Pfizer zal het Britse bedrijf het moeilijk krijgen om als alleenstaand concern verder te gaan, onder meer vanwege omzetverlies door het wegvallen van patentbescherming op medicijnen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top