Finance

Alysis Zorggroep krimpt in

De raad van bestuur van de Alysis Zorggroep in Arnhem schrapt 70 van de 3.350 fte’s. Er vallen geen gedwongen ontslagen. De ombuigingsmaatregelen zijn volgens Gert de Bey, bestuursvoorzitter, nodig om goede patiëntenzorg te kunnen garanderen. Dat meldt De Gelderlander.

Geldgebrek

De Bey zegt in De Gelderlander maatregelen te treffen vanwege een gebrek aan geld. De Alysis Zorggroep wil 70 fte’s schrappen door natuurlijk verloop, de inzet van flexmedewerkers, door tijdelijke contracten niet automatisch te verlengen en kritisch naar bepaalde functies te kijken. Hij denkt de capaciteit bij het onderhoud, de voeding en het administratief personeel te kunnen terugbrengen. De Bey verwacht dat de sector verpleegkundigen gespaard blijft.

Verpleegkundigen blijven in trek

In totaal zijn er zo’n 6.000 mensen werkzaam binnen de Alysis Zorggroep. Hieronder vallen ook de vrijwilligers. De organisatie heeft ongeveer 3.500 verpleegkundigen in dienst. Ieder jaar weer is de organisatie op zoek naar nieuwe verpleegkundigen vanwege personeelsverloop. De Bey schat dit verloop op tien procent. Opvallend detail in deze context is dat de organisatie begin augustus een nieuwe wervingswebsite is gestart.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top