ACTUEEL

Orbis lanceert nieuwe prothesetechniek in Nederland

Orbis Medisch Centrum in Sittard-Geleen is deze maand begonnen met een nieuwe methode om een volledige knieprothese te plaatsen. Orbis werkt als eerste kliniek in Nederland met Signature, zoals deze Amerikaanse methode heet. Slechts twee andere ziekenhuizen in Europa gebruiken de techniek.

Knie exact op maat

De nieuwe techniek leidt tot minder bot- en bloedverlies bij de patiënt. Orthopedisch chirurg Nanne Kort van Orbis vindt het een groot voordeel dat de nieuwe knie precies op maat wordt gemaakt voor elke patiënt. Hiertoe bestuderen de orthopeed en de fabrikant van de prothese zes weken voor de operatie mri-beelden van knie, enkel en heup van de patiënt. Tot nu toe werd altijd uitgegaan van een gemiddeld kniegewricht.

Besparingen voor ziekenhuis

Orthopedisch chirurg Kort verwacht dat Signature de standaard voor knieoperaties wordt. Hij sluit niet uit dat de techniek ook bruikbaar wordt voor de plaatsing van heup- en halve knieprothesen. Bijkomend voordeel is dat de operatie korter duurt, zodat de zieke sneller weer op de been is. Voor het ziekenhuis betekent dit een besparing op personeel en instrumenten, zegt een woordvoerster van het Limburgse ziekenhuis. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

bal-stienen

3 september 2010

even een reactie,ik ga een halve nieuwe knie krijgen,ben heel benieuwed naar de nieuwe methode,en of deze al toegepast gaat worden,het zou fijn zijn,minder narcose ,minder lange opname,ik zie het wel zitten,m.vr.gr. sonja

Top