ACTUEEL

Amsterdamse ziekenhuizen bundelen kankerzorg

Met het opzetten van het Oncologisch Centrum Amsterdam bundelen het BovenIJ Ziekenhuis, het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis en het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis hun krachten op het gebied van kankerzorg. Het nieuwe centrumbelooft de beste kwaliteit in combinatie met een persoonlijke aanpak en zorg dicht bij de patiënt.

Door het uitgebreide aanbod van medische specialismen binnen het nieuwe centrum, is er tevens brede zorg voor patiënten die naast kanker ook met andere aandoeningen te maken hebben. In het nieuwe samenwerkingsverband blijft de patiënt zoveel als mogelijk is in zijn eigen ziekenhuis, maar werken de behandelteams van de drie ziekenhuizen intensief samen om de kwaliteit van zorg continu te verbeteren.

Behandelteams

Voor iedere kankersoort zijn er speciale behandelteams. De teams bestaan uit oncologisch specialisten, gespecialiseerde verpleegkundigen en andere zorgprofessionals. De specialisten maken samen met de patiënt een persoonlijk behandelplan waarbij rekening gehouden wordt met de persoonlijke situatie. De ziekenhuizen werken daarbij op uniforme wijze volgens de nieuwste inzichten, hanteren dezelfde uitgangspunten bij behandelingen, maken gezamenlijke afspraken en nemen deel aan elkaars multidisciplinair overleg.

Ook is er een nauwe samenwerking met huisartsen en met specialisten van het Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL), AMC en VUmc. De drie ziekenhuizen verlenen samen zorg aan meer dan de helft van de kankerpatiënten in Amsterdam en omgeving, voor de meest voorkomende kankersoorten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top