ACTUEEL

Advocaat zedendelinquent laakt kliniek

Advocaat Tjalling van der Goot van zedenverdachte Frank R. uit Cuijk heeft forse kritiek op de Forensisch Psychiatrische Kliniek (FPK) in Assen. De FPK, gespecialiseerd in zedendelicten, wil R. niet opnemen voor behandeling omdat zijn problematiek “te complex'' zou zijn.

De kliniek vindt dat ze niet is ingericht voor een lange en intensieve behandeling van iemand met een complexe en problematische diagnose die bij R. is gesteld. Onzin, zei Van der Goot woensdag. “Dit is geen kliniek die moeilijke gevallen wil behandelen en uitdagingen wil aangaan. Dit is een kliniek die alleen succesverhalen wil schrijven.''

Koudwatervrees

Als R. niet in een kliniek als de FPK opgenomen wordt, dreigt voor R. bijna automatisch de veel zwaardere straf van tbs met dwangverpleging, stelde de raadsman. “Het mag niet zo zijn dat een FPK hier de dienst gaat uitmaken.''  Vorige week reageerde ook de rechtbank in Assen, waar R. terechtstaat, al verbaasd op de weigering van de kliniek. “Koudwatervrees. Het lijkt alsof de FPK zijn vingers niet wil branden aan R.'', zeiden de rechters toen.

‘Eis te fors’

Van der Goot vindt de strafeis van het Openbaar Ministerie (OM) tegen R., 10 jaar cel en tbs met dwangverpleging, veel te fors. Het OM heeft de zaak groter gemaakt dan die in werkelijkheid is, stelde hij woensdag op de vierde en laatste zittingsdag over de zedenzaak. Een gevangenisstraf van tien jaar en dan pas tbs, is volgens Van der Goot hetzelfde als: “Je bent ziek, ga over tien jaar maar naar de dokter. Dat wringt.'' (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top