ACTUEEL

Zwakbegaafde Brandon na vermissing opgedoken

De zwakbegaafde Brandon (22) die zaterdagochtend is weggelopen uit zijn instelling in Sliedrecht en sindsdien was vermist, is in de nacht van zaterdag op zondag gevonden in Almere. Dat meldt het AD.

Agenten zagen Brandon en namen contact op met de instelling, meldt het AD. "Die heeft hem opgehaald. Volgens een politiewoordvoerster is Brandon in goede gezondheid. Het is niet bekend hoe hij in Almere is gekomen en wat hij daar deed. Brandon is vaker weggelopen."

Vastgebonden aan muur

Brandon kwam begin 2011 in het nieuws. Hij woonde toen in een instelling van ‘s Heeren Loo in het Gelderse Ermelo. De jongen hoorde stemmen en was vaak agressief. Daarom zat hij regelmatig vastgebonden aan de muur. Volgens zijn begeleiders was dat de enige behandeling die mogelijk was. Enkele maanden na de ophef verhuisde Brandon naar de instelling in Sliedrecht.

Brandon eerder spoorloos

Rond kerst 2013 werd Brandon opgepakt. Hij was toen ook weggelopen uit Sliedrecht en werd op heterdaad betrapt toen hij probeerde in te breken in een huis in Dordrecht. Enkele dagen eerder was Brandon ook al weggelopen. Een dag lang was hij spoorloos. Hij zei zelf dat hij toen ook had ingebroken. Hij zou kleren uit een huis hebben gestolen.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

D G o

1 juni 2014

In 2011 viel iedereen over de medewerkers van de instelling in Ermelo omdat zij Brandon zouden mishandelen o.i.d. Dat terwijl dit soort bewoners binnen de instellingen voor verstandelijk gehandicapten een extreem moeilijke groep betreft die slechts kunnen worden begeleid met 'heel veel geld'. En dan nog loop je het risico dat het volledig ontspoort.

Deze ontwikkeling is waarschijnlijk niet een aanleiding voor de pers en de leden van de 2e kamer om vragen te stellen aan de instelling in Sliedrecht?

Top