ACTUEEL

Marathon-oratie voor goedkopere zorg

“Een unieke gebeurtenis in de Nederlandse academische geschiedenis”, zo noemt een woordvoerster van het Erasmus Medisch Centrum (EMC) de marathon-oratie die donderdag 12 juni plaatsvindt.

Elf hoogleraren, actief op combinaties van geneeskunde en technologie, worden dan als eerste benoemd aan de faculteit Medical Delta, een samenwerking tussen het Erasmus MC, Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en de Technische Universiteit Delft (TUD).

Zorg beter en goedkoper

De artsen en ingenieurs gaan nauw met elkaar samenwerken met als doel de zorg beter en goedkoper voor de patiënt te maken. “Want artsen weten alles over ziektes en het menselijk lichaam en ingenieurs alles over de nieuwste technieken”, legt de woordvoerster uit. Uiteindelijk moet de samenwerking ervoor zorgen dat mensen na ingrijpende behandelingen sneller op de been zijn, of zelfs helemaal niet ziek hoeven te worden.

Studenten

Bij de happening zal naast de marathon-oratie van de hoogleraren minister Edith Schippers een toespraak houden. Ook wordt er die middag een tijdschrift van Medical Delta uitgegeven.

De eerste studenten Medical Delta starten in september en moeten daar veel voor reizen: elk college wordt op een van de vijf locaties in Leiden, Delft of Rotterdam gegeven. (bron: ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Marcel Heldoorn

12 juni 2014

en hoe is het perspectief en de ervaringsdeskundigheid van patiënten geborgd?

Top