Finance

Mexicaanse griep kost bedrijfsleven 1,8 miljard euro

Bijna de helft, 45 procent, van de grote Nederlandse bedrijven houdt rekening met een omzetdaling van 3,5 procent ten gevolge van de Mexicaanse griep. Voor deze bedrijven gezamenlijk gaat het  om een bedrag van 1,8 miljard euro. De andere helft verwacht op dit gebied geen gevolgen. Dat blijkt uit onderzoek van accountantskantoor Deloitte.

Kwart van bedrijven niet voorbereid op griep

In totaal werkten 65 financieel directeuren van grote bedrijven mee. Hun bedrijven vertegenwoordigen een omzet van circa 134 miljard euro. Ruim een kwart van de ondervraagden is niet voorbereid op de griep. Wim Eysink, partner bij Deloitte, vindt dat ook die bedrijven voorbereidingen moeten treffen. “De onzekerheid waaraan het bedrijf blootstaat, is onacceptabel groot. Een financieel directeur kan en mag dit risico niet nemen,” aldus Eysink. Waarom er nog geen voorbereidingen zijn getroffen, is in het onderzoek niet aan bod gekomen.

Kwetsbaar door economische crisis

Eysink wijst er op dat door de economische crisis bedrijven extra kwetsbaar kunnen zijn en dat ook daarom maatregelen nodig zijn. De Mexicaanse griep kan anders in samenhang met de economische crisis een blijvend negatief effect hebben op de waarde van een onderneming, waarschuwt Eysink. Beluister het interview met Eysink van BNR Nieuwsradio. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top