ACTUEEL

Jonge onderzoekers krijgen 2,5 miljoen van Alpe d’HuZes

Drie jonge onderzoekers hebben in Alpe d'Huez de Bas Mulder Award ontvangen. Met de uitreiking is een totaalbedrag van ongeveer 2,5 miljoen euro gemoeid. De winnaars krijgen het geld voor onderzoek naar kanker.

De winnaars zijn gekozen uit 20 inzendingen.

Behandelplan

Wilbert Zwart van het Antoni van Leeuwenhoe kreeg de award voor zijn onderzoek naar de toepassing van bestaande kankermedicijnen op andere kankersoorten dan waarvoor ze tot nu toe gebruikt worden. Tom van Meerten van het UMC Groningen deed onderzoek naar de reactie van patiënten met lymfklierkanker op immuuntherapie. En Anniek van der Waart van het Radboud UMC won een award met haar aanvullende behandelplan voor mensen met leukemie die stamceltransplantatie hebben ondergaan, zodat de kans dat de kanker terugkeert verkleind kan worden.

Bas Mulder

De Bas Mulder Award is een initiatief van Stichting Alpe d'HuZes en wordt beheerd door KWF Kankerbestrijding. Alpe d'HuZes is opgericht met als doel de onmacht die door kanker ontstaa, om te zetten in kracht. Dit doen we door met zoveel mogelijk mensen steeds weer de grenzen van het mogelijke te verleggen.

Bas Mulder was hiervan het toonbeeld. Bas wist gedurende de vier jaar van zijn ziekte mensen van alle leeftijden te inspireren en te laten inzien dat je altijd iets van je leven kunt maken, hoe moeilijk of kort dit leven soms ook is. Bas overleed in september 2010 op 24-jarige leeftijd aan kanker.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top