Finance

Verslavingskliniek Novae vraagt faillissement aan

Novae, een verslavingskliniek voor werkenden met een alcoholprobleem in Noord-Nederland, heeft faillissement aangevraagd. De reden voor het faillissement is de tegenvallende instroom van cliënten. Dit meldt Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) op de website.

Novae is een BV, ontstaan uit een samenwerking tussen VNN en projectontwikkeling- en investeringsbureau Omale. Als meerderheidsaandeelhouder vindt VNN het financieel niet meer verantwoord te investeren in Novae. De 28 medewerkers zijn maandag 2 juni geïnformeerd over het faillissement. Ook de cliënten zijn persoonlijk of per brief geinformeerd.

De zaak is in handen van een curator. Novae probeert de continuïteit van de zorg te waarborgen en zal daarover afspraken maken met de curator. De exacte gevolgen van het faillissement voor zowel de cliënten als de medewerkers zijn dus nog onduidelijk.

Reorganisatie

VNN is zelf ook bezig met een reorganisatie. In maart 2014 kondigde zij aan dat er 52 fulltime banen geschrapt worden bij de organisatie. Tegelijkertijd neemt de instelling twaalf nieuwe 'hoofdbehandelaren' aan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top