ACTUEEL

'Toezichthouder Hermans werd slapend rijk'

Loek Hermans werd als toezichthouder van Meavita 'slapend rijk'. Dat zei de advocaat van Abvakabo FNV woensdag bij de Ondernemingskamer in Amsterdam.

De vakbond verwijt de toenmalige voorzitter van de raad van toezicht van Meavita dat hij heeft nagelaten in te grijpen bij de zorginstelling terwijl er op bestuurlijk niveau veel mis ging. Het zorgbedrijf ging in 2009 failliet. Volgens Abvakabo FNV was er sprake van wanbeleid.

Maandje werk

De advocaat van de bond becijferde dat Hermans indertijd 30.000 euro per jaar ontving voor zijn functie als toezichthouder. "Hij kreeg dat geld voor nog geen maandje werk per jaar. Dat bedrag is alleen bij uitstekend functioneren misschien nog verdedigbaar'', zei de advocaat.

Overigens blijkt uit de jaarverslagen van Meavita dat het bedrag dat de advocaat noemde in zijn betoog veel te hoog is. In 2006 ontving Hermans 10.000 euro, terwijl hij in 2007 15.000 euro kreeg voor zijn werkzaamheden als toezichthouder bij Meavita.

Wanbeleid

Vakbond Abvakabo FNV, die zich altijd sterk heeft gemaakt voor een rechtszaak, hoopt dat de gang naar de rechter "voor eens en altijd duidelijk maakt dat falende bestuurders en toezichthouders niet zomaar mogen wegkomen met wanbeleid''. De zaak dient woensdag en donderdag. (ANP/Skipr)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

D G o

5 juni 2014

Duidelijk een oordeel van een vakbondsadvocaat ????.

Beoordeel de heer Hermans vooral op zijn functioneren en bestraf hem wanneer dàt onvoldoende is geweest.

Top