Finance

Fundis accepteert voorgenomen tariefskorting niet

"Tenderen naar schoolmeestergedrag". Zo noemt zorgorganisatie Fundis de tariefskorting van ruim twee ton die een van hun zorgkantoren aan hen wil opleggen. Het zorgkantoor heeft een controle uitgevoerd bij Fundis en vindt dat de organisatie op een aantal onderdelen niet voldoet aan de zogenaamde materiële eisen. Fundis accepteert deze voorgenomen korting niet.

De voorgenomen korting kwam gisteren naar buiten bij de publicatie van het jaarverslag. Daaruit blijkt dat de voorgenomen kortig stevig drukt op het resultaat. En dat resultaat was al lager door extra advieskosten van 376.000 euro vanwege de mislukte overname van het LangeLand Ziekenhuis. De kosten zijn samen hoger dan de winst van de organisatie. Die was in afgelopen jaar 550.000 euro.

Buitensporig

Bestuurder Jeroen van den Oever betreurt de situatie: "Dit past niet bij een volwassen relatie tussen aanbieder en financier. Voor alle veronderstelde onvolkomenheden is er een logische verklaring, die deze onvolkomenheden weerlegt. Bovendien is de hoogte van deze korting buitensporig. Het gaat om zorggeld ter grootte van ongeveer vier formatieplaatsen aan het bed." Fundis gaat om de tafel met het zorgkantoor om de kwestie op te lossen.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top