ACTUEEL

Hoofdredacteur BMJ komt naar Nederland

Hoofdredacteur BMJ komt naar Nederland

Fina Godlee, hoofdredacteur van het toonaangevende British Medical Journal (BMJ), komt naar Nederland. Zij zal onder andere een masterclass met de titel "Let the patient revolution begin!" geven in het Radboudumc in Nijmegen.

Godlee stelt dat patiënten de belangrijkste schakel zijn om de zorg te verbeteren: "De betrokkenheid van patiënten is van cruciaal belang in het verbeteren van de gezondheidszorg. Dat is waarom we willen gaan voor een partnership met patiënten." Bij het British Medical Journal, gaat Godlee gebruik maken van deze betrokkenheid van patiënten. Peer reviewed artikelen krijgen binnenkort gezelschap van publicaties die mede door patiënten zijn beoordeeld.

Ingrijpende stap

Bij de masterclass, die wordt georganiseerd door het REshape Innovation Center van het Radboudumc in samenwerking met Skipr, zal Godlee uitleggen wat de redenen zijn voor haar en het BMJ om deze ingrijpende stap te zetten en hoe deze stappen in de praktijk gebracht gaan worden. Voor de masterclass, die op 17 juni 2014 in Nijmegen plaatsvindt, zijn nog kaarten beschikbaar.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Glenn Mitrasing

6 juni 2014

Mooi maar wat is het niet vernieuwde inzicht dat ze zal brengen?

Top