Finance

Philadelphia duikt diep in rode cijfers

Philadelphia duikt diep in rode cijfers

Zorgaanbieder Philadelphia in Nunspeet heeft vorig jaar negatief resultaat geleden van bijna 15 miljoen euro. Philadelphia verklaart het negatieve resultaat uit de ingrijpende hervormingen in de langdurige zorg.

“We doen ons werk in een ingewikkelde periode”, aldus de raad van bestuur in het maatschappelijk jaarverslag. “Er is minder geld, minder mogelijk en nog minder ruimte voor onderhandelen. 2013 stond daarmee in het teken van inzetten op veranderen en waar mogelijk bedenken hoe we de consequenties ondervangen voor cliënt, medewerker en organisatie. Philadelphia heeft daarom besloten om in 2013 een voorziening te nemen op de bedrijfsresultaten.”

De organisatie benadrukt dat het reguliere bedrijfsresultaat van 6,4 miljoen euro, zonder de getroffen voorziening, wel positief is.

Reorganisatie

Met deze voorziening was een bedrag van zo’n 20 miljoen euro gemoeid, onder meer bedoeld voor een reorganisatie die zo’n negenhonderd arbeidsplaatsen zal kosten. Ook ziet Philadelphia zich genoopt tot een herwaardering van het vastgoed. Als gevolg hiervan zijn de afschrijvingskosten in 2013 met 2,2 miljoen euro toegenomen. Uit het jaarverslag komt naar voren dat Philadelphia ook nog altijd de financiële gevolgen van het mislukte vastgoedavontuur met kasteel Beverweerd voelt. De zorginstelling hoopt het kasteel dit jaar te verkopen. In 2013 moest Philadelphia nog wel een kwart miljoen euro op Beverweerd afboeken.

Het negatieve resultaat van 14,9 miljoen euro steekt schril af tegen het resultaat in 2012 toen Philadelphia nog een winst van 7 miljoen euro boekte. De totale omzet bedroeg 362 miljoen euro, een fractie minder dan een jaar eerder.

---

Onder het motto 'Navigeren in een nieuw zorglandschap' houdt Skipr op 20 juni een congres over de transitie van de langdurige zorg. Voor meer informatie, klik hier

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top