ACTUEEL

‘Patiënt krijgt inspraak in artikelen’

Peer reviewed wetenschappelijke artikelen zullen binnenkort gezelschap krijgen van publicaties die mede door patiënten zijn beoordeeld. Dat zegt hoofdredacteur Fiona Godlee van het British Medical Journal. Ze verzorgt op dinsdagochtend 17 juni de REshape/Skipr Masterclass BMJ Peer & Patient Reviews in Radboudumc te Nijmegen.

Het British Medical Journal kiest evenals het Radboudumc voor de patiënt als partner. “De betrokkenheid van patiënten is cruciaal voor de verbetering van de gezondheidszorg”, licht Godlee dit uitgangspunt toe. “Precies om die reden zoeken we een partnership met patiënten.”

Eén van de manieren om de inbreng van patiënten te vergroten is de patient review van wetenschappelijke artikelen. Het BMJ zet momenteel stappen om dit voornemen daadwerkelijk uit te voeren. Godlee zal in Nijmegen nader op dit proces ingaan.

Godlee (1961) is sinds 2005 hoofdredacteur van British Medical Journal en daarmee een gezaghebbende stem in de Britse medische wereld en ver daarbuiten. In 1985 behaalde ze haar artsexamen. Ze volgde de huisartsenopleiding in Cambridge, deed onderzoek in Harvard en is lid van de Royal College of Physicians.

De masterclass is op dinsdag 17 juni 2014 om 09.30-11.30 uur in het Radboudumc Nijmegen.

Klik hier voor aanmelden.

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Mauk van Heemstra ZorgSteedsBeter

16 juni 2014

Geweldig mooie ontwikkeling!

Dit gaat helpen de patiënten-beleefde waarde in beeld te krijgen. Dát namelijk was de enige referentie en vertrekpunt is van lean denken en doen op weg naar steeds zinniger, zonnig en zuiniger zorgen!

Top