ACTUEEL

D66 wil plannen Zorgpark Monnikenberg onderzoeken

Er wordt gerommeld met informatie aan raadsleden over Zorgpark Monnikenberg. Dat stelt fractievoorzitter Barend Smit van D66 in Hilversum. D66 pleit daarom voor een onderzoekscommissie die de plannen voor het zorgpark onder de loep neemt. Dat meldt De Gooi en Eembode.

Trage besluitvorming

Volgens Sjoerd Vegter, bestuursvoorzitter van Heideheuvel in Hilversum en revalidatiecentrum De Trappenberg in Huizen, gooit het gemeentebestuur roet in het eten. De trage besluitvorming zou ertoe kunnen leiden dat Heideheuvel naar Huizen vertrekt. Heideheuvel en De Trappenberg willen een gezamenlijk pand bouwen en Tergooiziekenhuizen wil op het aangrenzende terrein een nieuw ziekenhuis bouwen. Een commissie onderzoekt in opdracht van de gemeenteraad de veranderingen bij het Hilversumse ziekenhuis. Smit meent dat de gemeenteraad niet op de hoogte is van de plannen van Heideheuvel en De Trappenber.

Plannen zijn bijgesteld

D66 wil een onderzoek naar de plannen voor het zorgpark. Volgens D66-raadslid Wimar Jaeger zou er drie jaar geleden nog sprake zijn geweest van de bouw van driehonderd tot vierhonderd woningen. Hiermee zou de nieuwbouw van het ziekenhuis in het zorgpark gefinancierd worden. Jaeger zet hier in De Gooi en Eembode vraagtekens bij. Jaeger: 'Wat is er aan de onderhandelingstafel gebeurd tussen het college van burgemeester en wethouders en Ziekenhuis Hilversum? Wie heeft er iets uit zijn handen laten vallen? Wanneer en hoe is de raad geïnformeerd? Wat is het belang van de gemeente Huizen bij het ontruimen van het Trappenbergterrein bij Ziekenhuis Blaricum?”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top