ACTUEEL

Crowdfunding voor ademanalyseapparaat

The eNose Company is een crowdfunding campagne gestart voor de doorontwikkeling van de Aeonose. Het wil 250.000 euro ophalen bij particuliere investeerders. Het bedrijf roept daarvoor de hulp in van Zorgfunders, een crowdfunding initiatief voor de Nederlandse zorg.

Aeonose is een apparaat dat door ademanalyse hoofd-halskanker kan vaststellen. The eNose Company wil het geld inzetten voor een versnelde marktintroductie. Het apparaat is succesvol getest bij Maastricht UMC. Patiënten met mogelijke hoofd-halskanker blazen enkele minuten in de Aeonose, waarna het na een kwartier uitsluitsel geeft op basis van het patroon van de deeltjes in de adem.

Kennis en netwerk

De introductie van het apparaat is een van de eerste projecten waar Zorgfunders aan meewerkt. Zorgfunders is het eerste crowdfunding concept dat zich speciaal richt op de zorgsector. Het richt zich niet alleen op investeringen, maar ook op het bouwen aan kennis en netwerk. Zorgfunders werkt samen met zorginnovatienetwerken, zorgverzekeraars, zorgaanbieders en professionele investeerders met bovengemiddelde interesse in de zorgsector. Het is eind vorig jaar van start gegaan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top