ACTUEEL

GGZ Friesland en De Friesland trekken samen op

GGZ Friesland en De Friesland Zorgverzekeraar gaan zich gezamenlijk inzetten voor een toekomstbestendige ggz-zorg in de provincie. De twee partijen hebben hiertoe op 16 juni -samen met de Familieraad en Cliëntenraad- een akkoord getekend. Het is het eerste meerjarenakkoord in Nederland tussen zorginstelling en verzekeraar.

Het doel van het akkoord is het bieden van de best mogelijke zorg voor patiënten. Speerpunten in dit verband zijn kwaliteitsbewaking, innovatie en onderzoek. Zo zullen GGZ Friesland en De Friesland gezamenlijk data-onderzoek verrichten voor verschillende doelgroepen. Ook willen ze gezamenlijk een instrument ontwikkelen om de diagnose van mensen met psychische klachten te vergemakkelijken, ook voor de verwijzer. Daarnaast zetten de partijen samen in op samenwerking met andere zorgaanbieders, zoals Verslavingszorg Noord Nederland en jeugdzorginstellingen.

Kwaliteit

"In de huidige economische omstandigheden is GGZ Friesland genoodzaakt haar zorg in rap tempo te vernieuwen om kwaliteit te blijven bieden”, licht bestuurder  Adriaan Jansen van GGZ Friesland het akkoord toe. “Met het akkoord is er duidelijkheid voor de komende jaren, waardoor we goede en onderbouwde keuzes kunnen maken. Daar ben ik, zeker om ook de patiënt en familie op tijd te kunnen informeren en betrekken, erg blij mee.”

Ook in Friesland krijgt de geestelijke gezondheidszorg te maken met ingrijpende beleidsmatige verannderingen, zoals gedeeltelijke overhevleing naar de Wmo en de invoering van de basis-ggz  

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top