ACTUEEL

Verscherpt toezicht ouderencentra opgeheven

De zorg bij twee ouderenzorgcentra in Leeuwarden en Amsterdam is zodanig verbeterd dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft besloten het verscherpte toezicht op de instellingen op te heffen. Dat heeft de IGZ donderdag laten weten.

Beide instellingen stonden sinds december onder toezicht van de inspectie. Bij zorgcentrum Erasmushiem in Leeuwarden waren onder meer cliëntdossiers niet in orde en sloten de deskundigheid en kennis van medewerkers onvoldoende aan op de aanwezige cliënten. Volgens de inspectie zijn de problemen bij de Friese zorginstelling voldoende aangepakt om het extra toezicht op te heffen. Wel blijft de IGZ Erasmushiem, dat zorg levert aan ongeveer 130 ouderen met psychische en lichamelijke aandoeningen, nauwlettend in de gaten houden.

Bij De Open Hof in Amsterdam, een instelling voor ongeveer 80 ouderen met psychische en lichamelijke aandoeningen, speelden soortgelijke problemen. Ook schoot de instelling tekort op het gebied van medicatieveiligheid. Volgens de inspectie heeft De Open Hof zich hard ingezet voor het wegwerken van de tekortkomingen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top