ACTUEEL

Jaap Koot wordt directeur-bestuurder NIGZ

Jaap Koot wordt de nieuwe directeur-bestuurder van het gezondheidsinstituut NIGZ. Per 1 september volgt hij interim directeur-bestuurder Jan Huurman op.

Jaap Koot

Jaap Koot is gespecialiseerd in het management van public health. Sinds 1995 is hij internationaal gezondheidsadviseur bij het internationale adviesbureau in de gezondheidszorgPublic Health Consultants (PHC) in Amsterdam. Van 2000 tot eind 2008 was hij directeur-coördinator van PHC. Voor deze periode werkte hij als curatief arts, eerst in Nederland, daarna ook in het buitenland.

Overstap geen groot verschil

De overgang van het internationaal georiënteerde PHC naar het Nederlandse NIGZ is niet groot, zegt Jaap Koot: "De principes van het bevorderen van gezondheid lopen wereldwijd namelijk langs dezelfde lijnen: het reduceren van sociaal-economische gezondheidsverschillen die voortkomen uit maatschappelijke uitsluiting, laaggeletterdheid en armoede. Vooral het samen met elkaar en voor elkaar zorgen voor een zo goed mogelijke gezondheid van iedereen is iets dat wij in een hyper-individuele samenleving kunnen leren van andere culturen."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top