ACTUEEL

Nieuwe toezichthouders voor Zorgpartners Friesland

Natalie Kramers en Marian Verkerk zijn toegetreden tot de raad van toezicht van Zorgpartners Friesland. Verkerk is op 22 april 2014 op voordracht van de (centrale) cliƫntenraden benoemd. Kramers neemt per 17 juni 2014 plaats in de raad van toezicht op voordracht van de centrale ondernemingsraad.

Nathalie Kramers is plaatsvervangend politiechef, tevens hoofd operatiën Noord-Nederland van de Nationale Politie. Nathalie Kramers is ook actief als toezichthouder in de zorg en in het onderwijs, en ze is o.a. hoofdredacteur van het Tijdschrift voor de Politie.

Marian Verkerk is hoogleraar zorgethiek aan het Universitair Medisch Centrum Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen. Ze is auteur van een groot aantal publicaties op het gebied van ethiek en zorg en is actief in bestuurs- en toezichtsorganen op zorggebied. Daarnaast is zij lid van de Gezondheidsraad.

Locaties

Zorgpartners Friesland levert ziekenhuiszorg en ouderenzorg aan inwoners van Fryslân. De ziekenhuiszorg wordt verleend in het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL), MCL Harlingen en Tjongerschans in Heerenveen en Lemmer. De ouderenzorg, onder de naam Noorderbreedte, omvat vijftien locaties, Noorderbreedte Thuiszorg en vestigingen van franchiseorganisatie Noorderbreedte State.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top