ACTUEEL

Senaat akkoord met snijden kindregelingen

De Eerste Kamer heeft dinsdag met ruime meerderheid ingestemd met een bezuiniging op de regelingen voor gezinnen met kinderen, zoals de kinderbijslag en het kindgebonden budget. Het aantal regelingen gaat van elf naar vier. Daarmee wordt een half miljard euro bespaard. De kosten bedragen nu zo'n tien miljard.

Naast de regeringspartijen VVD en PvdA stemden ook de bevriende oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP en het CDA voor het wetsvoorstel van minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken. Dat gaat volgend jaar in.

Belastingdienst

Bij de behandeling van het wetsvoorstel in de Senaat twee weken terug moest Asscher een kleine toezegging doen om kritiek van onder meer de PvdA te ontzenuwen. Alleenstaande ouders die alleen op papier een partner hebben, worden voorlopig ontzien. Het gaat om personen van wie de partner bijvoorbeeld in de gevangenis zit of met de noorderzon is vertrokken. De Belastingdienst behandelt hen niet als alleenstaande, omdat ze dat formeel niet zijn. Daardoor dreigden ze straks toeslagen mis te lopen. Asscher gaat bekijken hoe hij dat probleem kan oplossen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top