ACTUEEL

Organisaties sturen brandbrief jeugdzorg

Jeugdzorg Nederland, GGZ Nederland, VGN en VOBC hebben dinsdag een brandbrief gestuurd over de knelpunten in de jeugdzorg. Deze is gericht aan staatssecretarissen Van Rijn en Teeven en aan Marjanne Sint, voorzitter van de Transitie Autoriteit Jeugd (TAJ). De reden is dat er nauwelijks vooruitgang is bij de inkoopafspraken tussen gemeenten en zorgaanbieders.

Eigenlijk zijn er nog geen concrete afspraken of contracten, zo constateren de vier brancheorganisaties. Dat blijkt ook uit een enquête die ze zelf hebben uitgevoerd onder aanbieders van gespecialiseerde jeugdhulp. De aanbieders verwachten een forse omzetdaling met alle gevolgen van dien voor de continuïteit van de jeugdzorg.

Wegvallen

De organisaties voorspellen dat cruciale zorgfuncties gaan wegvallen, met name bij landelijke en bovenregionale zorgaanbieders. In hun brandbrief doen Hans Kamps (voorzitter Jeugdzorg Nederland), Jacobine Geel (voorzitter GGZ Nederland), Heleen Dupuis (voorzitter VGN) en Rob de Jong (voorzitter VOBC) een dringende oproep om geen tijd meer te verliezen. Gerichte acties moeten gemeenten en aanbieders zo snel mogelijk tot continuïteitsafspraken brengen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top