ACTUEEL

Ouderen geëvacueerd wegens grote brand

Als gevolg van een uitslaande brand in een gezondheidscentrum aan het Gouden Regenplein in Spijkenisse heeft de brandweer zondag ruim honderd ouderen moeten verplaatsen.

Rookontwikkeling

De brand in de huisartsenpost annex gezondheidscentrum brak zondagmiddag even na drie uur uit. Er werd groot alarm geslagen omdat de 105 bewoners van het aanpalende verzorgingshuis in veiligheid moesten worden gebracht. Ze werden naar een ander deel van hetzelfde gebouw gebracht .Vanwege de rookontwikkeling moesten de ouderen naar de andere kant van het gebouw. “Daar zijn ze achter de brandwerende deuren gebracht”, aldus de woordvoerder.

Geen gewonden

Even leek het er op dat het verzorgingshuis moest worden ontruimd, maar dat bleek uiteindelijk niet nodig. “De meeste mensen kunnen vanavond weer naar hun woning terugkeren. Alleen op de eerste verdieping is waterschade. De mensen die daar wonen worden elders opgevangen.” Om hoeveel mensen het hierbij gaat is niet bekend. Ook de oorzaak van de brand is nog niet helder. Niemand raakte gewond, maar de schade aan het gezondheidscentrum is aanzienlijk.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top