ACTUEEL

Farmaciebedrijf DPx in Venlo sluit

Het farmaciebedrijf van DPx in Venlo gaat nog voor het einde van dit jaar dicht. Daardoor verliezen circa 150 mensen hun baan. Het personeel is woensdagochtend ingelicht, zei directeur Aad Brouwer.

Het bedrijf maakt grondstoffen voor medicijnen. "De fabriek maakt al jaren verlies en het lukt niet dat om te buigen naar winst", aldus Brouwer.

DSM

De fabriek is een voormalig onderdeel van DSM. Begin vorig jaar kwam de vestiging in handen van DPx, een samenwerkingsverband van het Amerikaanse farmaciebedrijf Patheon en DSM.

De afgelopen jaren zijn er al meerdere reorganisaties geweest bij de fabriek. Volgens Brouwer wordt een deel van de productie mogelijk verplaatst naar een fabriek van DPx in het Oostenrijkse Linz.

Sociaal plan

DPx gaat zo snel mogelijk met de vakbonden om de tafel voor een sociaal plan. Volgens CNV Vakmensen is de aangekondigde sluiting bij de werknemers hard aangekomen. Bestuurder Ron Smeets van de vakbond zegt zich niet zonder meer bij de situatie neer te leggen. "De boodschap valt rauw op het dak, zo vlak voor de vakantie. Het is een voorgenomen besluit, zowel de vakbonden als de ondernemingsraad gaan hier goed naar kijken. We vragen ons op voorhand al af op dit het enige juiste besluit is", aldus Smeets. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top