Finance

Warner Chilcott koopt farmaceutische divisie P&G

De Ierse farmaceut Warner Chilcott heeft de overname van de farmaceutische divisie van Proctor & Gamble (P&G) bevestigd. Met de overname is bijna 2,2 miljard euro gemoeid. Dat meldt CNN.

Divisie minder rendabel

P&G is volgens het Financieele Dagblad al enkele maanden op zoek naar een koper voor de divisie medicijnen op voorschrift. De divisie is minder rendabel geworden door de concurrentie van producenten van generieke medicijnen en de complexere goedkeuringsprocedures. Vorig jaar was de Health & well-being-divisie van P&G heeft in 2008 een omzet van negentien miljard dollar behaald. Warner Chilcott leent vier miljard dollar bij een bankconsortium  van zes banken onder leiding van JPMorgan en Bank of America.

Aandelenkoersen

De overname is naar alle waarschijnlijkheid eind dit jaar voltooid. Warner Chilcott neemt ook 2300 werknemers van de divisie over. P&G verdient volgens CNN hiermee eenmalig 1,4 miljard dollar of 44 dollarcent per aandeel. P&G verwacht daarnaast een waardedaling van tien tot twaalf cent per aandeel vanwege winstdaling en openstaande overheadkosten van de divisie.

P&G maakt onder meer medicijnen tegen botontkalking, maag- en darmklachten en voor vrouwenklachten. Warner Chilcott is gespecialiseerd in producten voor de gezondheid van de vrouw, bijvoorbeeld huidaandoeningen en anticonceptie.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top